Dijous 2 de desembre, acte de lliurament del 14è Premi

Aquest dijous sabrem quina és l’obra guanyadora del 14è Premi Helena Jubany. L’acte se celebrarà dijous 2 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

Dijous 2 de desembre
a 2/4 de 8 del vespre
a la biblioteca Antoni Comas

El Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats vol mantenir encesa la flama del seu record i prendre el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

El Premi Helena Jubany es concedeix cada any, i ja en fa catorze, a l’autor o autora d’una narració curta o recull de contes que tinguin la característica de ser pensats/escrits per a ser explicats. El premi està dotat amb 3.000€ i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara.

L’acte de lliurament del Premi Helena Jubany sempre és el dia 2 de desembre, el dia que la jove mataronina va morir assassinada a Sabadell l’any 2001 a l’edat de 27 anys.

L’obra literària d’Helena Jubany

L’Helena Jubany (Mataró 1974 – Sabadell 2001), enamorada de la lectura, visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, bibliotecària, contacontes… i darrerament esbossava il·lusionada el camí de la producció pròpia.

Des de ben jove, l’Helena volia dedicar-se a l’ofici d’escriure. A més li encantava explicar històries i escoltar com li n’explicaven.

L’any 2004 la família de l’Helena va publicar el llibre “Els cristalls de les terres del nord i altres contes”, un recull dels contes que l’Helena, havia escrit i tenia guardats en el seu ordinador. Segurament els hauria madurat, els hauria polit, abans de publicar-los.  Amb aquestes narracions que ens ha deixat, podem reviure emocions, desigs i sentiments compartits amb l’Helena.

El Premi Helena Jubany

L’any 2008 familiars, amics i companys de feina de l’Helena van crear l’Associació Helena Jubany i Lorente amb la voluntat de mantenir-ne viu el record.

El mateix any l’Associació va instituir el Premi Helena Jubany amb la finalitat de mantenir encesa la flama del seu record i fer córrer el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

Fins ara, han guanyat el Premi Helena Jubany els autors i autores següents:

Dijous, 2 de desembre de 2020, a 2/4 de 8 del vespre, sabrem quina és l’obra guanyadora de la 14a edició del premi.

You may also like...