Xavier Cabús ha obtingut el I Premi Helena Jubany

Acte de lliurament del I Premi Helena Jubany de narrativa curta o recull de contes (2 desembre 2008)El karma del Carnisser de Xavier Cabús i Manyosa ha guanyat el I Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes, lliurat ahir al vespre a Mataró.

( Veure el vídeo de l’acte )

A l’acte, on han assistit prop de cent persones, hi han intervingut Sergi Penedès, regidor de cultura de l’Ajuntament de Mataró, Joan Jubany, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, Núria Ribas, com a portaveu del jurat, el mateix guardonat i Roser Ros, que ha llegit fragments de l’obra.

 

El jurat, ha dit Núria Ribas, ha acordat per unanimitat atorgar el I Premi Helena Jubany a l’obra de Xavier Cabús pel seu estil acurat, tema atrevit i llenguatge genuí, variat, precís i suggeridor; per l’interès que manté al llarg del desenvolupament de l’argument, que culmina amb un final imprevisible; perquè l’autor mostra un ampli coneixement cultural i obertura mental; i perquè la narració és perfectament adequada per a ser escoltada.

Sala d'actes de Can Palauet plena en l'acte de lliurament del I Premi Helena Jubany.És previst que l’edició d’El karma del carnisser surti la llum a final de febrer de l’any entrant. En tindrà cura l’editorial Tantàgora i l’edició n’inclourà les versions oral i escrita.

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente ha instituït aquest premi, que convocarà cada any, amb el desig de mantenir viu el record de l’Helena i encomanar el seu gust pel llibre, la creació literària i l’activitat de narrar de viva veu històries i contes.


NOTÍCIES DE PREMSA

• El Punt: Un conte del mite de Narcís guanya el premi Helena Jubany

• Capgros: Xavier Cabús guanya el I Premi Helena Jubany amb ‘El karma del carnisser’

• Tot Mataró: Xavier Cabús s’endú el primer premi literari Helena Jubany

You may also like...