Imma Cabré i Homet ha guanyat el VI Premi Helena Jubany

Imma Cabré, guanyadora del VI Premi Helena JubanyImma Cabré ha guanyat el VI Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, únic premi existent d’aquestes característiques, amb el seu recull de quatre relats Gotes que vessen gots.

> Gotes que vessen gots (Imma Cabré, 2013)

Segons ha informat Elvira Carrió, representant del jurat, Gotes que vessen gots ha estat premiada, d’entre les 79 obres presentades al concurs, per les raons següents:

a)  perquè són uns textos escrits per ser narrats oralment, amb uns títols encertats, bones arrencades per als relats i varietat de registres;

b) perquè es manté la qualitat literària al llarg de totes quatre narracions, trenades amb textos molt ben cohesionats en què les parts de cada història s’engalzen i es traven amb fluïdesa, prescindint pràcticament de descripcions, de manera que la nitidesa de les imatges en acció faciliten i dinamitzen encara més l’oralitat del text.

c) perquè el llenguatge utilitzat és trempat i fresc, amb ritme; el lèxic és precís, adequat a cadascun del registres; i les històries són narrades amb pinzellades d’ironia i d’humor transgessor, que desperta un somriure interior.

i d) per l’originalitat en el tractament desenfadat de temes de contingut social i humà.

Elvira Carrió, Joaquim Fernàndez, Joan Jubany i Itxart, Pep Andreu a l'acte de lliurament del VI Premi Helena JubanyL’acte de lliurament del VI Premi Helena Jubany, convocat conjuntament pel diari ARA i l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente s’ha celebrat el dia 2 de desembre de 2013, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró i l’ha conduït Pep Andreu, presentador d’M1tv, que ha començat llegint unes de benvinguda de Sílvia Barragan, directora de la biblioteca.

Hi han assistit una vuitantena de persones i hi intervingut Joan Jubany i Itxart, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, que ha glossat el significat i l’objectiu del premi, Elvira Carrió, directora de l’Institut Pla d’en Boet, com a portaveu del jurat, Pep Duran, traginer de contes, membre també del jurat, que ha llegit un dels relats de l’obra premiada, i Quim Fernàndez, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró, que ha clos l’acte amb unes paraules en record de l’Helena i valorant la importància d’aquest premi per a la ciutat.

És previst que l’edició de Gotes que vessen gots surti publicat al diari ARA, coconvocant del premi, el dia 16 de desembre.

L’OBRA

Gotes que vessen gots

És un recull de quatre contes rabiosament actuals que destaquen per l’originalitat en el tractament desenfadat de temes de contingut social i humà, escrits amb un llenguatge fresc, amb bon ritme, i les justes pinzellades d’ironia i humor transgressor.

Si voleu saber com escriure una novel·la policíaca, com s’entenen al grup mixt dos diputats de partits diferents, les delícies de treballar en un parc infantil o com es pot acabar tornant al Born després de viatjar al llarg de tota una vida per tot el món, llegiu-los, que us encantaran.

Lluïsa Esteve (llicenciada en filologia hispànica i membre del jurat del premi Helena Jubany)

Imma Cabré rep el VI Premi Helena Jubany de mans de Joan Jubany i ItxartL’AUTORA

Imma Cabré i Homet (Sabadell, 1965) acaba de publicar la seva primera novel·la (Els senyors del poder, novembre 2013). Anteriorment ha publicat relats curts, amb els quals ha guanyat premis com l’Homilies d’Organyà (L’alè just per a cent espelmes, 2010, i El llegat de les neandertals, 2012); el Vila de Gràcia (A l’atenció de qui em vegi, 2010); el Mercè Rodoreda de Molins de Rei (Somriu, ragazza, 2012); i el Dones Àrtemis (L’any que ens queda, 2013).

Llicenciada en ciències de la informació, treballadora de l’administració pública i mare, s’interessa per la política, per la que fan els polítics i, sobretot, per la que fa la gent que, d’uns anys ençà, s’ha posat en marxa per millorar aquest país.

Joan Jubany i Itxart, president de l'Associació Helena Jubany i LorenteEL PREMI HELENA JUBANY

La d’enguany és la sisena edició del Premi Helena Jubany. En les cinc edicions anteriors els guanyadors foren Alfred Quintana (amb L’Alemany és fàcil, 2012), Marina Guardiola (amb Amunt, 2011), Jordi Solé (amb Blanc, 2010), Joan-Lluís Moreno i Congost (amb Compta comptes, 2009) i Xavier Cabús (amb El karma del carnisser, 2008).

Aquest premi literari ha estat creat per mantenir viu el record de l’Helena Jubany i Lorente encomanant el seu gust per la lectura, la creació literària i la narració oral. L’Helena va ser assassinada el dia 2 de desembre de 2001 a Sabadell i tant la policia com la judicatura han desistit dàclarir els fets i identificar els culpables de la seva mort.

Mataró, 2 de desembre de 2013

You may also like...