Premi literari

HELENA JUBANY i LORENTE

de narració curta o recull de contes per a ser explicats

L’Helena Jubany

L’Helena Jubany i Lorente va morir assassinada la matinada del 2 de desembre de 2001, a l’edat de 27 anys. Els qui la van matar, avui encara són al carrer. La policia i la judicatura encara no han esclarit els fets però la família de l’Helena continua lluitant perquè es faci justícia i el crim no quedi impune.

Enamorada de la lectura des de l’adolescència, l’Helena Jubany visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, bibliotecària, contacontes… i esbrossava il·lusionada el camí de la producció pròpia amb relats curts.

L’any 2004 la família va editar el llibre Els cristalls de les terres del nord i altres contes. Els cristalls de les terres del nord i altres contes. És un recull de narracions que l’Helena havia escrit i tenia guardats en el seu ordinador personal. D’adolescent, l’Helena havia concebut la idea d’arribar a ser escriptora i aquestes són les seves primeres i dissortadament úniques narracions. Estem segurs que ella les hauria madurat i polit abans de publicar-les, o potser les hauria esborrat.

Associació cultural Helena Jubany

L’Associació Helena Jubany

L’any 2008, familiars, amics i companys de l’Helena vam crear l’Associació cultural Helena Jubany i Lorente, amb la finalitat de mantenir encesa la flama del seu record i prendre el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

Amb aquesta finalitat, l’associació ha instituït el Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats.

Associació cultural Helena Jubany

El premi Helena Jubany

El premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats es convoca cada any el dia 27 de febrer, data del naixement de l’Helena, i es lliura el 2 de desembre, data de l’assassinat de l’Helena. Està dotat amb 3.000€ i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara.

Obres guanyadores del Premi Helena Jubany

Amb el suport de: