Joan-Lluís Moreno i Congost ha obtingut el II Premi Helena Jubany

Joan Jubany lliura el II Premi Helena Jubany a Joan-Lluís Moerno.Compta comptes de Joan-Lluís Moreno i Congost ha guanyat el II Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, lliurat aquest vespre a Mataró.

A l’acte, hi han intervingut Sílvia Sebastián, directora de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, en representació de l’IMAC de l’Ajuntament de Mataró, Joan Jubany, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, Núria Ribas, com a portaveu del jurat, el mateix guardonat i Roser Ros, que ha llegit fragments de l’obra guardonada.

El jurat, ha dit Núria Ribas, ha acordat per unanimitat atorgar el II Premi Helena Jubany a l’obra de Joan-Lluís Moreno i Congost per l’originalitat del tema, pel seu llenguatge viu, fresc, ben treballat i amb una justa dosi d’humor que aconsegueix captar l’atenció, per la seva riquesa de vocabulari, per les figures pròpies de l’oralitat que conté i perquè globalment el text és adequat per ser explicat i dramatitzat pels narradors orals.

Joan Lluís Moreno i Congost, guanyador del II Premi Helena JubanyÉs previst que l’edició de Compta comptes surti a la llum a final de febrer de 2010. En tindrà cura l’editorial Tantàgora i l’edició n’inclourà les versions oral i escrita.

Joan Moreno i Congost (Alacant 1961) és Llicenciat en Filologia Hispànica i Especialista Universitari en Didàctica del Teatre. Ha fet adaptacions de textos com Gabriel García Márquez, Pere Calders i Woody Allen. És també autor de la novel·la Jack no va passar pel purgatori, amb la qual ha obtingut el XII Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa.

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente ha instituït aquest premi, que es convoca cada any, amb el desig de mantenir viu el record de l’Helena i encomanar el seu gust pel llibre, la creació literària i l’activitat de narrar de viva veu històries i contes.

L’Helena Jubany va ser assassinada el dia 2 de desembre de 2001 i encara avui, vuit anys després, l’autoria de la seva mort és per aclarir i la policia i la justícia han desistit d’identificar i trobar els culpables.

Mataró, 2 de desembre de 2009


NOTÍCIES DE PREMSA:

• Tot Mataró: L’alacantí Joan Lluís Moreno s’endú el segon Helena Jubany

• CapGros: L’alacantí Joan Lluís Moreno Congost s’endú el segon premi Helena Jubany

You may also like...