Premi literari

HELENA JUBANY i LORENTE

de narració curta o recull de contes per a ser explicats

Associació cultural Helena Jubany i Lorente

L’associació Helena Jubany

L’any 2008, familiars, amics i companys de l’Helena vam crear l’Associació cultural Helena Jubany i Lorente, amb la finalitat de mantenir encesa la flama del seu record i prendre el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

Amb aquesta finalitat, l’associació ha instituït el Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats.

 

Associa’t

Vols col·laborar a mantenir viu el record de l’Helena? Fes-te soci/sòcia.

Les persones sòcies aporten una quota de 5€ mensuals, que l’associació cobra pel banc mitjançant un rebut domiciliat de 60€ l’any. Les quotes de l’associació desgraven a la Declaració de Renda.

Per associar-te omple aquest formulari i ben aviat ens posarem en contacte amb tu via email per demanar-te les teves dades bancàries:

 

Vull fer-me de l'Associació Helena Jubany

Alta com a persona sòcia

1 + 15 =

L’Helena Jubany

Enamorada de la lectura des de l’adolescència, l’Helena Jubany visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, bibliotecària, contacontes… i darrerament esbrossava il·lusionada el camí de la producció pròpia amb relats curts.

Però aquest moment dolç de la seva vida i la seva vocació literària van ser estroncades la matinada del 2 de desembre de 2001, en què fou assassinada, a l’edat de 27 anys. Els qui la van matar, avui encara són al carrer.

 

L’obra literària de l’Helena Jubany

L’any 2004 l’Associació Helena Jubany va publicar el llibre “Els cristalls de les terres del nord i altres contes”. El llibre és un recull dels contes que l’Helena, a qui encantava explicar històries i escoltar com li n’explicaven, havia escrit i tenia guardats en el seu ordinador. Segurament ella els hauria madurat, els hauria polit, abans de publicar-los. Però, dissortadament, aquella adolescent que als 17 anys volia dedicar-se a l’ofici d’escriure, deu anys després, convertida ja en una jove enamorada de la vida, plena de projectes, plena de futura, va ser assassinada quan tot just encetava la seva aventura literària. Ara, amb aquestes narracions que ens ha deixat, podem reviure emocions, desigs i sentiments compartits amb l’Helena.