Convocatòria del I Premi literari Helena Jubany

Presentació de l'Associació Helena Jubany a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. 16/05/2008.Divendres 16 de maig del 2008, a la Biblioteca pública Pompeu Fabra de Mataró, s’ha fet la presentació en societat de l’Associació cultural Helena Jubany i alhora s’ha fet pública la convocatòria del I Premi literari Helena Jubany. A la convocatòria davant la premsa hi han participat, a més de la família de l’Helena, el traginer de contes Pep Duran i la directora de la Biblioteca de Sentmentat, la Núria Ribas.

Familiars, amics i companys de l’Helena hem constituït l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, oberta a totes aquelles persones que la van conèixer i estimar i a tothom qui estigui interessat en la lectura, la creació de textos literaris i la transmissió oral de la literatura.

L’objectiu de l’Associació se sintetitza en el logo amb què ens hem dotat: l’associació alça una torxa encesa en què la flama és la mateixa Helena, representada per la seva signatura.

Presentació de l'Associació Helena Jubany a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. 16/05/2008.L’Helena, 2 de desembre farà 7 anys, la van assassinar en un moment dolç i intens de la seva vida tant pel que feia a les seves relacions personals com a la seva professió. L’Helena estava satisfeta. Enamorada de la lectura des de l’adolescència i emmirallant-se amb la Montserrat Roig, que havia pres com a mestra en l’ofici d’escriure, havia viscut a l’entorn del llibre com a periodista i llibretera, assistia a tertúlies i era autora de recensions. En el moment de la seva mort treballava a la biblioteca de Sentmenat, estudiava documentació, havia encetat il·lusionada el camí de la creació literària i li encantava explicar contes de viva veu, per la qual cosa havia començat el que en deia la seva maleta de contes, un recull dels seus contes preferits, triats acuradament.

L’Associació pretén, ara, mantenir viva l’Helena en el record de tots aquells qui la vam estimar i tenir al costat, i fer córrer i passar el relleu de la seva passió pels llibres, per la creació literària i per la transmissió oral de la literatura. Podem dir que volem omplir-li la maleta de contes que ens va deixar encetada.

L’activitat primera i principal que ens hem proposat ha estat la institució del “Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes” que aplegui en un mateix text els vessants escrit i oral de la literatura, dos vessants que, en l’Helena, s’acoblaven.

A més d’això l’Associació podrà participar en qualsevol activitat relacionada amb els llibres, la lectura, la creació literària i la transmissió oral de la literatura; i promoure’n o organitzar-ne.

Mataró, 16 de maig de 2008


NOTÍCIES DE PREMSA:

• Capgros.cat (16/5/2008): La nova associació Helena Jubany impulsa un premi de literatura oral

• El Punt (17/5/2008): Neix l’associació cultural i el premi literari en record de la mataronina Helena Jubany

• Sentmenat.com (20/05/2008): Neix el premi literari Helena Jubany de narració curta

• Tot Mataró (21/05/2008):Un nou premi literari recordarà Helena Jubany

You may also like...