El karma del carnisser, de Xavier Cabús, es presenta a la llibreria Robafaves

Presentació de El karma del carnisser a la llibreria Robafaves de MataróDivendres 27 de febrer del 2009 a la llibreria Robafaves de Mataró, mig centenar de persones han volgut conèixer de primera mà El karma del carnisser, l’obra de Xavier Cabús guanyadora del I Premi Helena Jubany.

El karma del carnisser ens narra la història d’en Jacint Marrugat, que s’enamora de la seva pròpia molla i es fixa com a objectiu vital aconseguir de fer-se l’autofel·lació. El text recrea el mite clàssic de Narcís, però ara l’heroi pretén assolir l’atribut diví de l’autosuficiència alhora que es converteix en el model de consumidor actual que, cercant contínuament satisfaccions immediates, es tanca en si mateix i perd de vista els horitzons.

Escrit amb un llenguatge fluid i genuí, i d’una gran precisió i variació lèxiques, el relat llisca ininterrompudament des de l’inici fins al desenllaç sense que el lector se n’adoni.

El llibre, editat per Tantàgora, inclou una il·lustració de Pere Virgili que embolcalla el text i n’evoca el contingut. També conté un CD amb la narració enregistrada amb la veu de l’actor Lluís Soler.

El karma del carnisser és l’obra guanyadora del I Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, instituït l’any 2008 per mantenir viu el record de l’Helena, lectora pertinaç, escriptora novella i narradora oral.

Responsable de la secció infantil i juvenil de la Biblioteca de Sentmenat, a final del 2000 l’Helena Jubany s’establí a Sabadell, on, gairebé un any després, fou assassinada. La Justícia ha desistit de perseguir els seus assassins.

You may also like...