Premi literari

HELENA JUBANY i LORENTE

de narració curta o recull de contes per a ser explicats
Alfred Quintana ha guanyat el V premi Helena Jubany
Alfred Quintana, guanyador del V premi Helena Jubany
3 des. 2012

L’alemany és fàcil d’Alfred Quintana ha guanyat el V Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, lliurat aquest migdia a Mataró.

L’acte de lliurament del premi, celebrat al local de la colla castellera dels capgrossos de Mataró,  ha comptat amb l’assitència de Montserrat Rodríguez, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, i ha estat conduït pel periodista d’m1tv Pep Andreu.

> L’alemany és fàcil (Alfred Quintana, 2012)

Acte de lliurament del V Premi Helena JubanyJoan Jubany i Itxart, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, ha glossat el perquè i el sentit del premi, i tot seguit la professora Roser Trilla, portaveu del jurat, ha llegit l’acta de concessió del premi: “El jurat”, diu l’acta, “acorda per unanimitat atorgar el V Premi Helena Jubany a l’obra d’Alfred Quintana pel seu llenguatge planer, directe i genuí; perquè a partir d’una situació quotidiana ens ofereix un relat de ficció divertit en què s’entrecreuen les emocions dels personatges fins al punt de capgirar sobtadament el que podria ser el desenllaç esperat de la història; perquè la narració pot ser transmesa oralment sense que calgui cap adaptació posterior; i per l’humor i ironia que es respira al llarg de tot el text i que en certs moments arriben a constituir autèntics gags”.

Després d’això, Alfred Quintana ha adreçat unes paraules als assistents i ell mateix ha ha llegit un fragment del conte guanyador.

Finalment, la Sra. Montserrat Rodríguez, Tinenta d’alcalde de Mataró, ha clos l’acte mostrant la seva satisfacció per haver-hi assistit i encoratjant l’organització del premi.

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente ha instituït aquest premi, que convoca cada any, amb el desig de mantenir viu el record de l’Helena i encomanar el seu gust pel llibre, la creació literària i l’activitat de narrar de viva veu històries i contes.

L’Helena Jubany va ser assassinada, ara fa onze anys, el dia 2 de desembre de 2001 i encara avui, la policia i la justícia no han sabut aclarir l’autoria de la seva mort i han desistit d’identificar i trobar els culpables.

El conte L’Alemany és fàcil serà públicat íntegrament al diari ARA a l’edició de diumenge que ve, dia 9 de desembre.

Més notícies d’aquesta edició:

Veredicte del jurat del V premi Helena Jubany (2012)

Reunits a la Llibreria Robafaves de Mataró a les 8 del vespre del dia 15 de novembre de 2012, els membres del Jurat –format per Elvira Carrió, Pep Duran, Lluïsa Esteve, Núria Ribas, Roser Ros, Llorenç Soldevila, Roser Trilla, Marina Guardiola (per videoconferència) i...

Acte de lliurament del V Premi Helena Jubany (2012)

El 2 de desembre, diumenge, tindrà lloc el lliurament del V Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats. L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia a la seu de la colla castellera Capgrossos, carrer Herrera, 59 de Mataró. Es tracta de la...

Bases V Premi literari Helena Jubany (2012)

El diari Ara i l’associació cultural Helena Jubany i Lorente, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, i la col·laboració de la Biblioteca Frederic Alonso i Orfila de Sentmenat, la llibreria Robafaves de Mataró, l’Associació Tantàgora de Barcelona, i l’espai Àgora de...