Premi literari

HELENA JUBANY i LORENTE

de narració curta o recull de contes per a ser explicats
Acte de lliurament del V Premi Helena Jubany (2012)
Acte de lliurament del V Premi Helena Jubany
27 nov. 2012

El 2 de desembre, diumenge, tindrà lloc el lliurament del V Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats. L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia a la seu de la colla castellera Capgrossos, carrer Herrera, 59 de Mataró.

Es tracta de la 5a edició de l’atorgament d’aquest premi, únic en la seva modalitat, que premia relats concebuts per a ser explicats davant d’un públic.

El premi, creat en record d’Helena Jubany, periodista i bibliotecària, està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora al diari Ara.

Atès que la policia i la justícia havien desistit d’aclarir l’assassinat d’Helena Jubany, ocorregut l’any 2001, l’Associació Cultural Helena Jubany instituí, l’any 2008, aquest premi per mantenir-ne la memòria.

Els guardonats en edicions anteriors han estat el barceloní Xavier Cabús amb El karma del carnisser (2008), l’alacantí Joan Lluís Moreno amb Compta comptes (2009), el sabadellenc Jordi Solé amb Blanc (2010) i la mataronino-parisenca Marina Guardiola amb l’obra Amunt (2012).

Més notícies d’aquesta edició:

Alfred Quintana ha guanyat el V premi Helena Jubany

L’alemany és fàcil d’Alfred Quintana ha guanyat el V Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, lliurat aquest migdia a Mataró. L’acte de lliurament del premi, celebrat al local de la colla castellera dels capgrossos de Mataró,  ha...

Veredicte del jurat del V premi Helena Jubany (2012)

Reunits a la Llibreria Robafaves de Mataró a les 8 del vespre del dia 15 de novembre de 2012, els membres del Jurat –format per Elvira Carrió, Pep Duran, Lluïsa Esteve, Núria Ribas, Roser Ros, Llorenç Soldevila, Roser Trilla, Marina Guardiola (per videoconferència) i...

Bases V Premi literari Helena Jubany (2012)

El diari Ara i l’associació cultural Helena Jubany i Lorente, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, i la col·laboració de la Biblioteca Frederic Alonso i Orfila de Sentmenat, la llibreria Robafaves de Mataró, l’Associació Tantàgora de Barcelona, i l’espai Àgora de...