Oberta la convocatòria del 13è Premi Helena Jubany

Coincidint amb l’aniversari del naixement de l’Helena Jubany, dijous 27 de febrer s’ha obert la convocatòria i s’han presentat les bases de la 13a edició del premi de narració curta o recull de contes per a ser explicats que porta el seu nom. La presentació s’ha fet a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

Laura Villaret i Izquierdo, sotsdirectora de la Biblioteca Pompeu Fabra ha recordat que la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró promou, per cinquena vegada, la convocatòria del Premi a través d’un conveni en el qual aporta un 35% del cost del projecte d’edició de l’obra premiada. El premi està dotat amb 3.000 € i l’obra guanyadora es publicarà amb el diari ARA i al Web de helena.jubany.cat/associacio. La implicació de l’Ajuntament s’hi veu reflectida amb la integració d’un membre de la Xarxa de Biblioteques de la ciutat en el jurat del premi, amb la recollida dels originals que s’hi presentin, que es farà a les dues biblioteques municipals, i també amb el suport econòmic.

Joan Jubany i Itxart, president de l’Associació Helena Jubany presentat les bases del 13è Premi Helena Jubany ha explicat que la finalitat del guardó és mantenir viu el record de la seva filla Helena, enamorada del món dels llibres i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

Joan Jubany i Lorente, autor del cartell i germà de l’Helena, ha presentat la imatge gràfica del 13è Premi Helena Jubany on hi apareix l’Helena viatjant a través de llibres que representen la consolidació i continuïtat del premi, que  a cada edició afegeix una nova història a la “maleta de contes” que l’Helena havia encetat.

El premi el convoquen l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el diari ARA, amb el suport de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat.

Descarrega’t les bases del 13è Premi Helena Jubany

You may also like...