Premi literari

HELENA JUBANY i LORENTE

de narració curta o recull de contes per a ser explicats

Volem editar un llibret amb l'obra guanyadora del Premi Helena Jubany per encartar-lo al diari Ara.L’objectiu és recollir 4.950€ amb una campanya de micromecenatge per poder encartar al diari Ara un llibret gratuït amb l’obra guanyadora del 7è Premi Helena Jubany. La campanya comença el 9 d’octubre a les 9 del matí i finalitzarà el 17 de novembre de 2014.

Què volem fer?

Publicar i repatir gratuïtament dins el diari Ara 20.000 exemplars d’un llibret amb l’obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany. És una oportunitat que ens ofereix el diari Ara per donar difusió del premi, d’allò que representa i de l’obra guanyadora.

Amb el Premi Helena Jubany afegim cada any un llibre nou a la "maleta de contes" de l'Helena

 

Què és el Premi Helena Jubany?

El Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats és únic per les seves característiques, ja que, a més de la qualitat literària de les obres presentades, el Jurat valora també el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment.

El Premi Helena Jubany es lliura des de l’any 2008 i fins ara els autors i obres guanyadores han estat els següents: el barceloní Xavier Cabús amb El karma del carnisser (2008), l’alacantí Joan Lluís Moreno i Congost amb Compta comptes (2009), el sabadellenc Jordi Solé i Comas amb Blanc (2010), la mataronina Maria Guardiola i Bufí amb Amunt (2011), el barceloní Alfred Quintana amb L’alemany és fàcil (2012) i la sabadellenca Imma Cabré amb Gotes que vessen gots (2014).

VII edició del Premi

Aquest 2014 és la setena edició del premi. S’hi han pogut presentar obres des del 27 de febrer (data del naixement de l’Helena) fins a l’1 d’octubre. Se n’han presentat 74. El Jurat donarà a conèixer el veredicte i lliurarà el Premi el dia 2 de desembre (data de la mort de l’Helena) i l’obra sortirà publicada amb el diari Ara en els dies immediats posteriors.

Per què el premi?

El Premi té la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

L’Helena havia començat a escriure amb prou gràcia com per guanyar algun premi literari, com el de narrativa de Mont-Roig del Camp. Com a contacontes, l’Helena tot just havia encetat la seva “maleta de contes”, i la hi volem anar omplint cada any amb un nou llibre: l’obra guanyadora del Premi.

Qui és l’Helena Jubany?

L’Helena Jubany i Lorente (Mataró, 1974 – Sabadell, 2001), inspirada per una Montserrat Roig a qui admirava, va ser una lectora obstinada, periodista de cròniques culturals, llibretera de la Llibreria Robafaves de Mataró, bibliotecària de la Biblioteca de Sentmenat, autora de ressenyes, correctora, escriptora novella i narradora de contes.

Però va morir assassinada a l’edat de 27 anys. Els qui la van matar encara són al carrer perquè la policia i la judicatura van desisitr d’aclarir el crim. Després de 7 anys d’infructuoses investigacions, la família i els amics vam decidir “girar el mitjó” i fer alguna cosa positiva per mantenir viu el record de l’Helena: el 2008 va néixer el premi literiari.

A què destinarem les aportacions?

El Premi està dotat amb 3.000€ (que aporta l’Associació Cultural Helena Jubany) i la publicació de l’obra al diari Ara. Els dos darrers anys s’ha publicat en una doble pàgina del diari, però enguany volem editar-la en forma de llibret que es pugui conservar a part del diari. Per això demanem la vostra col·laboració.

Les aprotacions les destinarem a l’edició de 20.000 exemplars d’un llibret de 32 pàgines amb l’obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany. Aquest llibret será distribuít de forma gratuïta amb el diari Ara el mes de desembre de 2014.