Avui, 27 de juliol, s’ha fet públic que la Brigada Provincial de Policia Científica ha trobat vestigis d’ADN al jersei que duia l’Helena Jubany quan la van assassinar el 2 de desembre de 2001.

Concretament, a la part davantera s’ha obtingut “una mezcla poco concluyente, en la que participan dos personas, al menos”. I a la part del darrere del jersei s’hi ha obtingut “una mezcla, con un perfil claramente mayoritario de mujer y otro minoritario”.

Amb aquesta troballa, la policia ha sol·licitat als jutjats mostres d’ADN de la víctima, l’Helena, i del sospitós, l’actual únic encausat. Des del Jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Sabadell s’ha citat, avui mateix, l’investigat Xavi J perquè aporti una mostra del seu ADN, de forma voluntària o forçosa.

Des de la família estem esperançats amb aquesta porta que s’obre en el camí cap a la veritat. Esperem que es pugi esbrinar de quines persones són els vestigis d’ADN, que pot ser una prova determinant per saber qui hi havia a l’escenari del crim de l’Helena.

Un cop més, agraïm totes les mostres de suport que estem rebent, que ens dónen força per seguir lluitant amb perseverança cap a la justícia i la veritat.

Mataró, 27 de juliol de 2022