La família Jubany demana al jutge que designi Mossos d’Esquadra per investigar el crim de l’Helena

Dilluns 18 de gener l’advocat dela família Jubany, Benet Salellas, ha demanat formalment al jutge instructor que designi al cos de Mossos d’Esquadra com a Policia Judicial per investigar l’assassinat de l’Helena Jubany.

Salellas ha presentat l’escrit al Jutjat de 1a instància núm. 2 de Sabadell i demana que s’encarregui la investigació a la Unitat Central d’Homicidis de Mossos, especialitzada precisament en investigar expedients de mort violenta prèviament arxivats de qui és notori i conegut l’èxit obtingut en els darrers temps (el crim de la sabateria de Sabadell, esdevingut el 2007 i resolt el 2019, o el crim homòfob de Montgat, esdevingut el 2000 i resolt el 2018, per citar dos exemples).

Altres arguments a favor de la designació de Mossos en el cas de l’Helena Jubany són:

  • Proximitat geogràfica, la UCH de Mossos es troba al complex Egara a escassos kilòmetres de Sabadell, a diferència de la UDEF de CNP que es troba a 600 kilòmetres.
  • Coneixement directe de la realitat social del context del crim inclòs coneixement de la llengua catalana, que és la utilitzada per la víctima i pels principals investigats fins al dia d’avui.
  • Desplegament del cos al territori en altres àmbits com seguretat ciutadana i informació que permeten la utilització de recursos sobre el terreny i d’informació generada de forma òptima.

L’escrit conclou que “per tot això entenem que la designació de Policia Judicial per part d’aquest Jutjat ha de ser feta a la Unitat de policia judicial indicada de Mossos d’Esquadra de forma única o, en tot cas, de forma coordinada en la creació d’un equip conjunt liderat per Mossos d’Esquadra que inclogui els antics investigadors del CNP per tal d’incorporar el seu coneixement i experiència en la investigació del cas”.

Mataró/Sabadell, 19 de gener de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.