La família de l’Helena Jubany aporta noves proves i demana la reobertura de la causa d’assassinat

Hem aportat nous indicis, proves i testimonis que qüestionen les coartades d’un dels principals sospitosos

La família de l’Helena Jubany ha aportat nous indicis, proves pericials i testimonis per sol·licitar formalment al Jutjat número 2 de Sabadell la reobertura de la causa d’assassinat amb la convicció que, aquest cop sí, es farà justícia. Ho hem explicat dimarts 7 de juliol en una roda de premsa davant els Jutjats de Sabadell on han intervingut en Joan Jubany (germà de l’Helena), en Benet Salellas (advocat de la família) i la Maria Argudo (portaveu del “manifest sabadellenc per la justícia i la veritat”).

Foto: ACN / Jordi Pujolar

En Joan Jubany, germà de l’Helena, ha explicat que a l’escrit presentat el 5 de juny aportem nous indicis, proves i testimonis que desmunten les coartades d’un dels principals sospitosos de l’assassinat. Jubany ja explicat que després d’una llarga travessa del desert “S’ha trencat el silenci. Molta gent de Sabadell ha perdut la por i ha empatitzat amb la família. Molta gent indignada s’ha posat en contacte amb nosaltres” per facilitar noves pistes, testimonis i proves que hem aportat als Jutjats. Jubany ha insistit que, si algú té informació rellevant encara la pot fer arribar a través del web helena.jubany.cat/crim. El germà de l’Helena ha assegurat que “hi ha molts fils per estirar” i està convençut que aquest cop sí que s’arribarà fins al final i acabarem sabent la veritat.

Des de la família no hem demanat que s’emprenguin accions contra Ana Echaguibel, que en el seu dia va ser investigada pel llavors jutge instructor. “A risc d’equivocar-nos, no creiem que aquesta persona tingui cap vinculació amb el crim de l’Helena”, ha volgut aclarir Jubany.

Foto: Diari Ara / Cristina Calderer

En Benet Salellas, advocat de la família, ha explicat que l’escrit presentat per sol·licitar la reobertura del cas no intenta “fer una reinterpretació de la investigació, sinó aportar nous elements de què el jutjat no disposava” i ha detallat que “els nous elements de prova aportats qüestionen d’arrel les declaracions que els intervinents van tenir a la fase d’investigació i enderroquen les coartades dels principals sospitosos”. Ha conclòs que “hem anat fins al límit d’on pot arribar una família però ara és el jutjat qui ha de reobrir la causa i tirar endavant una investigació que pugui arribar a judici. Ara necessitem la complicitat del sistema judicial”.

Salellas ha expllicat que hem proposat al jutge que siguin els Mossos d’Esquadra els qui liderin la investigació policial com a policia judicial.

Foto: Diari Sabadell / Victòria Rovira

La Maria Argudo, portaveu del “manifest sabadellenc” ha explicat que “Després del ressò mediàtic del programa Crims ens vam indignar perquè no podíem entendre per què un feminicidi de fa 20 anys estava impune i qui l’havia assasinat podia fer vida normal, ni tampoc com una ciutat com Sabadell no havia fet cap condemna ni homenatge a l’Helena ni havia acompanyat la família durant aquests anys de patiment”. Argudo ha argumentat que “La causa de l’Helena Jubany ja no és només una causa de la seva família sinó la causa d’un poble” i ha conclòs que “La gent ja no es planteja que un feminicidi pugui quedar impune”.

Sabadell, 7 de juliol de 2020

Família de l’Helena Jubany

6 pensaments sobre “La família de l’Helena Jubany aporta noves proves i demana la reobertura de la causa d’assassinat

 1. Josep jubany i itxart Respon

  Aquest cop sí, aquest cop la justícia ha de possar la balança al costat de l’Helena, una balança que porta esperant 19 anys, sí 19 anys que tota la família espera per poder tancar el dol i veure amb el cap ben alt com el/els culpables del seu assessinat passen a expiar durant molts anys questa falta tan greu com es un crim.

 2. Thais Raluy Respon

  Molts ànims, espero que aconseguiu fer justícia i que qui ho va fer, pagui les conseqüències.

 3. Pilar Abellán Respon

  Molta força, no esteu sols. S’ha de fer justícia i que els culpables ho paguin.

 4. Ignasi Solernou Morera Respon

  Molts ànims. Tant de bo que s’aconsegueixi saber la veritat i es pugui fer justícia.

 5. Encarna Larrey Respon

  Esperem que no només Sabadell estic pendent de saber la veritat i es faci justícia, perquè és l’unic consol que queda quan algú perd la filla, la germana, l’amiga, la companya, una ciutadana innocent! SIGUEM SOLIDARIS I ACTUEM DONANT-HI TOT EL SUPORT A LA FAMÍLIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *