Divendres 15 de gener han declarat als jutjats de Sabadell els primers testimonis que van facilitar la reobertura, ara fa mig any, de la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany.

El nou jutge instructor ha escoltat en seu judicial tres testimonis que desmunten les coartades del principal sospitós. Aquestes declaracions estaven convocades el 4 de novembre però es van ajornar un mes i mig per un problema informàtic als jutjats.

Un veí del carrer Calvet d’Estrella ha confirmat davant el jutge que Santi Laiglesia convivia amb Montserrat Careta al 3r 2a de l’immoble on van matar l’Helena. Aquest testimoni tomba la coartada del principal sospitós, que havia declarat que ell no vivia al domicili els dies dels fets.

Un activista ecologista ha certificat que l’investigat no va assistir a una concentració a Torrebonica el diumenge 2 de setembre de 2001. Laiglesia havia declarat que hi va participar, però el testimoni ho ha desmentit de manera molt clara.

El tercer testimoni que ha declarat davant el jutge és la Imma Careta, germana de la Montse Careta, que ha aportat dades i documents que situen en Santiago Laiglesia a l’escenari del crim.

Un altre veí de l’edifici havia de declarar, però per error burocràtic dels jutjats s’havia citat el fill enlloc del pare. Tots dos tenen el mateix nom i cognom. Aquest testimoni serà citat més endavant.

L’advocat Benet Salellas ha avançat que, un cop fetes aquestes declaracions, dilluns demanarem formalment al jutge que encarregui una nova investigació policial a fons que permeti aclarir l’autoria del crim, incloses totes les persones implicades en diversos graus. Considerem que qui millor pot fer aquesta investigació és la Unitat Central d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra, atesa la seva especialització en tancar casos no resolts com aquest.

Notícies de premsa: