XJM és un dels sospitosos d’estar implicat en l’assassinat de l’Helena Jubany, i la Policia Científica ha conclòs que és l’autor de part dels anònims rebuts per l’Helena.

El jutge li havia atribuït la condició d’investigat el passat 1 de desembre de 2021, quan faltaven hores perquè el delicte prescrivís 20 anys després del fatídic 2 de desembre de 2001.

La imputació de XJM la va sol·licitar el 29 de novembre de 2021 l’advocat Benet Salellas en representació de la família de l’Helena Jubany, després de trobar al disc dur del seu ordinador un correu electrònic que vincula el sospitós amb els anònims que havia rebut la víctima poc abans de ser assassinada. Per demanar-ne la imputació vam aportar un informe pericial de l’informàtic forense Bruno Pérez Juncà.

El 10 de gener de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell requereix a XJM que aporti documents manuscrits per ell mateix en l’època dels fets (any 2001). El 25 de gener, l’advocada de XJM respon que malgrat el seu client “ha estat rebuscant l’esmentada documentació, de moment no troba cap document que compleixi els requisits sol·licitats en el requeriment”.

El 13 de gener de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell pren cos d’escriptura a XJM i encarrega al Cuerpo Nacional de Policía que comprovi si el cos d’escriptura coincideix amb l’escriptura dels anònims rebuts per l’Helena.

El 24 de febrer de 2022 pèrits del Laboratori de Grafoscopia de la Policia Científica del CNP emeten un informe on conclouen que tant l’escriptura dels documents dubitats (els anònims) com dels documents indubitats (cos d’escriptura del sospitós) “SÍ han estat realitzats per XJM”.

Avui, 24 de març de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell ha citat a declarar el sr. XJM, en qualitat d’investigat, el proper divendres 1 d’abril , i tot seguit se celebrarà la compareixença prevista en l’art. 25 de la Llei de Jurat.

Mataró, 24 de març de 2022