Comunicat de la família Jubany davant de la resolució de l’Audiència de Barcelona que revoca la reobertura de la causa

Davant de l’estupefacció que ens provoca la decisió comunicada ahir 1 de març de la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona que estima el recurs de Santiago Laiglesia contra la resolució de reobertura de la causa que investiga l’assassinat de l’Helena Jubany volem manifestar que:

 1. No compartim de cap manera la decisió de revocació de la reobertura, que ens provoca perplexitat absoluta. L’Audiència no pot tancar la investigació, no pot evitar investigar, saber la veritat és un dret que tenim la família de l’Helena i el conjunt de la societat.
 2. La resolució de l’Audiència de Barcelona s’excedeix de les seves funcions, fa valoracions que no toquen en aquest moment tan inicial d’investigació perquè actua com si hagués de dictar una sentència valorant allò que és creïble i no és creïble i tot tipus de conjectures que no es corresponen a aquest moment processal. L’Audiència fa com si haguéssim celebrat un judici quan nosaltres només demanem investigar.
 3. L’Audiència amb la resolució dictada cau en una contradicció que frega el ridícul perquè com que ha resolt amb el material que hi havia el juliol i ni tan sols ha demanat actualitzar el sumari, no té en compte tot allò que ha passat en l’expedient posteriorment com les dues tandes de declaracions practicades durant aquest 2021. D’aquesta manera l’Audiència resol sense tenir en compte la realitat actual de l’expedient.

En aquesta situació i en la perspectiva estrictament jurídica volem anunciar que estudiarem totes les accions judicials possibles per mantenir oberta o reobrir de nou la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany de manera que es pugui investigar fins al final.

En la perspectiva personal, la família volem expressar la indignació que ens provoca tanta injustícia i la incomprensió d’uns tribunals que no és que no vulguin jutjar o condemnar és que ens neguen d’arrel la possibilitat d’investigar l’assassinat de l’Helena. Volem saber la veritat, tenim dret a investigar fins al final i a portar davant dels jutjats els responsables de la mort de l’Helena. I no ens aturarem fins a aconseguir-ho.

Mataró, 2 de març del 2021

NOTÍCIES DE PREMSA:

12 pensaments sobre “Comunicat de la família Jubany davant de la resolució de l’Audiència de Barcelona que revoca la reobertura de la causa

  • Família Jubany Autor de l'entradaRespon

   Moltes gràcies, Anna!

   Ens sabem i sentim molt ben acompanyats.

   Una abraçada

 1. Guillem Respon

  Una autèntica vergonya que només demostra que hi ha gat amagat en aquest cas. Que un Tribunal es negui a investigar un assassinat és molt greu, i això fa pensar que es vulgui encobrir males praxis judicials (recordem que el jutge Manuel Horacio ha ascendit a la carrera judicial tot i la instrucció negligent d’aquest cas) o directament el Santi Liaglesia té encara més padrins del què ens pensàvem. Com dieu estem parlant de tornar a investigar, si els nous indicis no són de prou entitat per anar a judici oral ho hauria de decidir el jutge d’instrucció un cop analitzades les noves declaracions i proves, no abans de practicar-se les noves proves. Igualment si s’anés a judici allà el Sr. Santiago Laiglesia Pla continuaria tenint la possibilitat de demostrar que no és culpable i si realment les noves proves són tant dèbils no tindria problema.

  Igualment és molt trist veure com l’Audiència de Barcelona diu que els nous indicis (que Laiglesia visqués al pis i comprés ell els fàrmacs) no són de prou entitat per acusar-lo però aquests mateixos indicis sí que van ser suficients perquè el jutge Horacio posés la Muntsa Careta en presó preventiva, provocant el seu suïcidi.

  Tot al suport a la família, no defalliu, presenteu recurs on calgui.

  • Família Jubany Autor de l'entradaRespon

   Salut, Guillem!

   Moltes gràcies.

   No defallim, seguirem fins al final per arribar a la veritat.

   Una abraçada

 2. Anònim-BCN Respon

  Benvolguda família Jubany,
  encara avui me’n faig creus del que ha esdevingut amb la causa: quina vergonya, quanta ingustícia! Com pot ser que, en ple s. XXI, encara es pugui protegir el principal sospitós d’un crim masclista i tan sumament esgarrifós? Evidentment que hi ha una mà fosca que està encobrint el principal sospitós perquè té por que surti a la llum la deficiència d’una causa portada de la manera més matussera i masclista possible fa 20 anys enrere, que no només va permetre que el principal sospitós visqués lliure per Sabadell, sinó que també va donar com a resultat el suïcidi de la Muntsa Careta a la presó. Com pot ser possible que a dia d’avui, 20 anys més tard, ara que tot just s’havia reobert la causa i es començava a investigar a fons, l’audiència de Barcelona l’hagi revocada? No m’ho puc creure, quina decepció…
  Tanmateix, família, no defalliu, no desisitiu perquè teniu tot el nostre suport: heu perdut una batalla però podeu guanyar el combat, segur que sí, sigueu persistents, si convé aneu a Estrasburg, investigueu vosaltres (amb investigadors privats, nous testimonis, el que faci falta) que això encara no s’ha acabat… Molts d’anims, família, i una abraçada molt gran.

 3. Gabriela Respon

  Ho sento molt. Us entenc, tinc una situació similar i he d’acceptar que és un camí sense sortida. Però el vostre cas és diferent i confio que amb l’Helena finalment hi haurà justítica i pau per a vosaltres, tard o d’hora.
  Admiro i agraeixo la vostra forma de canalitzar el dolor i la injustícia.
  Una abraçada.

 4. David Sancho Respon

  Familia Jubany una abraçada molt forta en aquests durs moments.
  Prego per a que es faci justícia, no hi ha més ceg que qui no vol veure i aquest és un cas que uns quants no han volgut veure.Interesos? Mala premsa? Qui sap, però ell ( SLP ) sap que ho ha fet i tant de bó dongui un pas en fals que acrediti tota la veritat.
  Molta força!

 5. BLANCA RUBI GALOBART Respon

  Benvolguda família,
  Soc farmacèutica i volia fer unes preguntes:
  1) A nom de quin pacient anava la recepta de Noctamid que va comprar el Santiago?
  2) Si suposadament la Muntsa prenia el Noctamid, per què anava a buscar-lo el Santiago?
  3) Quin metge va prescriure el Noctamid? I per a qui? (pregunta 1)
  4) Ha venut la farmàcia alguna unitat de Noctamid addicional, sense recepta?
  5) El Santi havia demanat a la Muntsa d’anar a la psicòloga, a la mateixa que ell. Algú ha entrevistat a la psicòloga del Santi?, quin era el motiu pel qual ell hi anava?
  6) La Muntsa es queixava dels apetits sexuals desmesurats de la seva parella. S’ha parlat amb altres parelles del Santi per a esbrinar quina mena d’actitud tenia amb elles?
  7) S’ha demanat a la mare del Santi per l’ús de benzodiazepines?
  8) Algú ha revisat l’ordinador del Santi?, visitava pàgines sexuals?, de quin tipus?
  9) Per què no s’ha pogut determinar la naturalesa del líquid a la vagina de l’Helena?, tan difícil és?
  10) Es diu que a la roba de l’Helena hi van posar colònia. D’on prové aquesta colònia? S’ha fet un estudi?
  11) La Muntsa va dir que ella no era “homicida” perquè homicida és qui “executa” una mort, i “jo no ho he fet”
  12) Com es pot valorar caligràficament un anònim fet amb la intenció de ser anònim?
  13) Una cosa són els anònims i l’altra posar les benzodiazepines a dins (del suc, per exemple). Podria ser que aquests dos fets hagin estat fets separadament?. Per persones diferents? amb intencions diferents (per exemple, l’anònim l’escriu una persona que vol fer la broma innocent, incitada per una altra persona, que és la que fica el fàrmac al suc?
  14) Quina relació té el director del centre amb la colla?
  17) Quina relació directa o indirecta va tenir el Santiago amb el jutge del cas? Pot haver patit coerció?
  Potser ja s’ha respost alguna d’aquestes preguntes.
  És essencial reobrir el cas.
  Molts ànims. La veritat i la justícia sempre prevalen.
  Blanca

 6. Laura Díaz Respon

  Resposta a BLANCA RUBI GALOBART: es va confirmar que hi havia una recepta mèdica de Noctamid a nom de Montserrat Careta.

  Això queda palès als 2 capítols de Crims a TV3 i/o als 6 de Crims a Catalunya Ràdio.

  Jo no puc respondre a totes les teves preguntes, però que el Santi Laiglesia Pla era client habitual de certa farmàcia que va mencionar la Montse Careta, ho va descobrir la Imma Careta, la germana de la Muntsa. Ella també es pregunta per què això no s’havia investigat.

 7. Retroenllaç: 30. La muerte de Helena Jubany (Catalunya, 2001) - Criminopatia

 8. Fernando Respon

  Porque en vez de cometer el asesinato en casa de la Helena se la lleva al tejado de
  Montserrat C.
  He estado mirando los somniferos hay un monton,que casualidad que fuera ese mismo son muchos indicios, todo apunta al
  mismo.
  Si el dice que no ha sido que haga un
  poligrafo y limpie su imagen.
  Si se le presiona mucho igual habla.
  Un fuerte abrazo a la familia

 9. Fernando Respon

  Lo mejor que puede pasar es que se abra de nuevo la investigacion, pero esta vez desde otro punto de vista.
  De esta manera se puede investigar cosas que no se investigaron en su dia como por ejemplo quien compro los medicamentos.
  Si lo hicieran los Mosssos seria diferente.
  Se ha dicho que Santiago laglesia no quiere que se abra el caso,no quiere que se limpie la imagen de su novia? Que raro.
  Raro como sus dos versiones de un dia tan sañalado como el que vas a ver al Sabadell y
  Al dia siguiente vas a una excursion que no
  te habias apuntado.
  Tambien es rarisimo que alguien vaya a ver el futbol sin gustarle.
  Un fuerte abrazo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.