Davant de l’estupefacció que ens provoca la decisió comunicada ahir 1 de març de la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona que estima el recurs de Santiago Laiglesia contra la resolució de reobertura de la causa que investiga l’assassinat de l’Helena Jubany volem manifestar que:

  1. No compartim de cap manera la decisió de revocació de la reobertura, que ens provoca perplexitat absoluta. L’Audiència no pot tancar la investigació, no pot evitar investigar, saber la veritat és un dret que tenim la família de l’Helena i el conjunt de la societat.
  2. La resolució de l’Audiència de Barcelona s’excedeix de les seves funcions, fa valoracions que no toquen en aquest moment tan inicial d’investigació perquè actua com si hagués de dictar una sentència valorant allò que és creïble i no és creïble i tot tipus de conjectures que no es corresponen a aquest moment processal. L’Audiència fa com si haguéssim celebrat un judici quan nosaltres només demanem investigar.
  3. L’Audiència amb la resolució dictada cau en una contradicció que frega el ridícul perquè com que ha resolt amb el material que hi havia el juliol i ni tan sols ha demanat actualitzar el sumari, no té en compte tot allò que ha passat en l’expedient posteriorment com les dues tandes de declaracions practicades durant aquest 2021. D’aquesta manera l’Audiència resol sense tenir en compte la realitat actual de l’expedient.

En aquesta situació i en la perspectiva estrictament jurídica volem anunciar que estudiarem totes les accions judicials possibles per mantenir oberta o reobrir de nou la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany de manera que es pugui investigar fins al final.

En la perspectiva personal, la família volem expressar la indignació que ens provoca tanta injustícia i la incomprensió d’uns tribunals que no és que no vulguin jutjar o condemnar és que ens neguen d’arrel la possibilitat d’investigar l’assassinat de l’Helena. Volem saber la veritat, tenim dret a investigar fins al final i a portar davant dels jutjats els responsables de la mort de l’Helena. I no ens aturarem fins a aconseguir-ho.

Mataró, 2 de març del 2021

NOTÍCIES DE PREMSA: