Aconseguida la reobertura de la causa per l’assassinat de l’Helena Jubany

Ara confiem que, més enllà de les noves proves que hem aportat, es faci una investigació a fons fins arribar a la veritat

Aquest dilluns dia 3 d’agost de 2020, se’ns ha notificat la reobertura de la causa judicial per l’assassinat de l’Helena Jubany per part del Jutjat d’Instrucció número 3 de Sabadell, després que la Fiscalia s’adherís a la sol·licitud presentada el 5 de juny per l’advocat Benet Salellas en representació de la família de l’Helena. 

Quinze anys després del sobreseïment de la causa, la reobertura ens anima i ens reconforta enormement. És una fita important però som conscients que el camí fins a saber la veritat encara serà dur i llarg.

Primer de tot, volem agrair el suport popular rebut per part de persones de tot el territori català i en especial el de la ciutat de Sabadell, autèntics motors de la reobertura. La implicació popular ha facilitat que es posessin en contacte amb la família, ja sigui de forma directa o anònima, diverses persones que han pogut aportar elements nous sobre el cas. Al mateix temps volem agrair a totes aquelles persones que es van adherir al manifest i també a tothom que va participar a la campanya de recollida de fons del TotSuma. La col·laboració de cadascú que hi ha participat ha estat imprescindible per empènyer la reobertura.

En aquest sentit també volem agrair la gran tasca de l’advocat Benet Salellas i el seu equip, sense oblidar-nos de tota la gent que durant anys ens ha fet costat.

En segon lloc, manifestem la nostra esperança i confiança en què aquesta vegada el sistema judicial podrà esclarir els fets ocorreguts al voltant del feminicidi de l’Helena. Esperem que aquest cop es faci una investigació policial i judicial a fons més enllà de les noves proves que hem aportat i que han permès reobrir la causa. Per això exigim celeritat, diligència i la fi de la impunitat. Esperem que, malgrat els anys transcorreguts, el crim es resolgui i es faci justícia, que la veritat surti finalment a la llum a tots  els nivells (executors, col·laboradors, instigadors o encobridors) permetent així que la família i els amics de l’Helena puguem tancar el procés de dol en pau.

Tanmateix, com a família, volem reafirmar que tenim la intenció d’arribar fins a la darrera instància en aquesta lluita. I no ho farem sols ni estem sols, els més de 20.000 euros aportats per gairebé 800 persones serviran per posar tots els recursos que calguin al servei de la justícia i la veritat.

Per tot això, creiem que no només es tracta de resoldre el cas de l’Helena, un cas mal instruït i mal investigat des de l’inici, sinó que es tracta d’un crim amb tints masclistes, d’un feminicidi, de violència sexual i física contra les dones. El feminicidi és una ínfima part visible de la violència contra nenes i dones. Davant d’això, no podem estar callats ni mirar cap a un altre cantó.

En tercer lloc, continuem animant a tothom qui pugui tenir informació potencialment rellevant, que faci un pas endavant i es comuniqui amb nosaltres a través del nostre web helena.jubany.cat/crim/

6 pensaments sobre “Aconseguida la reobertura de la causa per l’assassinat de l’Helena Jubany

 1. Angie Sánchez. Respon

  Realment la justicia funciona quan hi ha persistència. Les injusticies no poden quedar sense resoldre si no perdem tota la confiança en l’ estat de dret. Ja prou ens costa mantenir-la. Tant de bó es resolgui el cas i la familia i amics/gues puguin quedar una mica més en pau.

  • Toni Aguila Moreno Respon

   Molt content per la reobertura del cas, espero que aquest cop es facin les coses correctament i paguin els responsables.

 2. Laura F. Respon

  És una gran notícia, família!
  Estarem molt atents al desenvolupament dels esdeveniments.
  Cuideu-vos i endavant !!

 3. Dolors Ribes estrada Respon

  Tot el meu suport perquè la veritat surti a la llum de i que els culpables pàguin el van fer..molta força.

 4. Andreu Respon

  Com a persona que va aportar des d’un primer moment, momt content. Però no perquè es tractés d’un feminicidi, sinó per un mínim sentit de justicia. Tinc la sensació de que si la víctima hagués estat un dels meus fills “mascles”, no s’hauria fet tot això.

 5. Txitxu Llamas Uró Respon

  Els amics de Mataró de les tres generacions de Joan’s Jubany’s estem seguint tot el procés amb l’alegria de que si es possible la justícia.
  Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *