L’advocat de la família i la fiscal demanem noves proves per aclarir el segrest i assassinat de l’Helena Jubany

Avui divendres, 22 de novembre del 2002, s’ha celebrat al Jutjat d’Instrucció número tres de Sabadell una audència tal i com preveu l’article 25 de la Llei Orgànica del Tribunal de Jurat.

En aquesta audiència han comparegut davant el jutge les diferents parts: la fiscal, l’acusació particular que exerceix l’advocat Josep Maria Manté en nom de la família Jubany Lorente, la imputada Ana Isabel Echaguibel assistida pel seu advocat sr. Córdoba, i l’imputat Santiago Laiglesia Pla assistit pel seu advocat sr. Joaquim Escuder.

En base a les proves practicades fins ara, el ministeri fiscal i l’acusació particular han coincidit a concretar les imputacions de Santi Laiglesia i Ana Echaguibel pels delictes de detenció il·legal (és a dir, segrest) i assassinat de l’Helena Jubany, ja sigui en grau d’autoria directa o necessària o subsidiàriament en algun altre grau de participació.

Així mateix, tant la fiscalia com l’acusació particular han coincidit a demanar noves proves per arribar al ple aclariment dels fets i de les persones que hi han participat.

Els advocats d’Ana Echaguibel i Santiago Laiglesia han demanat respectivament el sobresseiment de la seva clienta i el sobresseiment del seu client i arxiu de les actuacions.

La nostra filla i germana va rebre a la porta de casa seva uns anònims amb aliments o begudes que contenien substàncies psicotròpiques (benzodiacepines) el 17 de setembre i el 9 d’octubre del 2001, i el 30 de novembre al migdia va ser retinguda contra la seva voluntat. L’Helena va ser enverinada amb les mateixes substàncies i retinguda en plena indefensió, tot privant-la de la seva llibertat deambulatòria. La matinada del 2 de desembre del 2001 van assassinar l’Helena llançant-la al buit amb clara intenció de matar-la des del terrat del domicili de Montserrat Careta i el seu company Santiago Laiglesia, al domicili dels quals es van trobar dos pots de Noctamid (producte farmacèutic que conté benzodiacepines). La resta de detalls ja us els hem anat facilitant quan ens ha estat possible.

Els familiars de l’Helena mantenim la ferma voluntat que s’investigui fins al final i que s’arribi a l’aclariment de tota la veritat sobre la seva mort.

Atentament,

    La mare, el pare, la germana i el germà de l’Helena Jubany.

Mataró, 22 de novembre del 2002.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *