“Crims” s’estrena a Catalunya Ràdio amb el cas de l’Helena Jubany

El setembre de 2019 arriba a Catalunya Ràdio, arriba Crims, un programa basat en històries reals, dirigit i presentat per Carles Porta i un equip format per Lídia OrriolsDolors MartínezAdolf Beltran i Mercè Folch.

Crims, s’estrena amb 6 capítols dedicats al cas de l’Helena Jubany, assassinada a Sabadell el 2 de desembre de 2001.

Cas Jubany (Capítol 1): Un assassí lliure 17 anys després 

Àudio a Catalunya Ràdio   (8/9/2018)

El 2 de desembre del 2001 va aparèixer morta al pati interior d’un edifici de Sabadell la jove Helena Jubany. Estava nua, tenia cremades i havia estat drogada. Dos mesos després, el febrer del 2002, la policia va detenir Montse Careta, que vivia a l’edifici on van trobar el cos de Jubany, i eren conegudes. El jutge va enviar Careta a la presó provisional i, cinc mesos després, la noia es va suïcidar a Wad-Ras.

Cas Jubany (Capítol 2): Qui la va drogar?

Àudio a Catalunya Ràdio   (15/9/2018)

Un mes abans de ser assassinada, l’Helena Jubany comença a pensar qui li pot haver enviat els dos anònims. El primer anava acompanyat d’una orxata, beguda que a l’Helena li agradava molt; i el segon, d’un suc de préssec. Ara, l’Helena és morta i la Isabel Valls, una de les seves millors amigues, explica a la policia tot el que van parlar amb l’Helena arran dels anònims. Aquest és el segon capítol d'”El crim de la bibliotecària de Sentmenat”, Helena Jubany. La van trobar morta el 2 de desembre del 2001 a Sabadell. A primer cop d’ull, podria haver-se suïcidat llençant-se des del terrat d’un edifici de quarte pisos. Però quan la policia hi arriba veu que la noia té cremades a diverses parts del cos. També troben dos llumins, un de trencat i un de cremat. La Policia Nacional demana als familiars que facin veure que és un suïcidi per poder-ho investigar millor.

Cas Jubany (Capítol 3): Quan va desaparèixer l’Helena Jubany?

Àudio a Catalunya Ràdio   (6/10/2018)

La policia comença a interrogar els membres de la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell per esbrinar qui va matar Helena Jubany, de 27 anys, bibliotecària de Sentmenat. Les primeres sospites recauen en cinc persones. Els dos primers a declarar són Muntsa Careta, que vivia al bloc de pisos on van trobar morta la noia, i Santi Laiglesia, nòvio de la Muntsa. Els investigadors se sorprenen que el Santi i la Muntsa es contradiguin entre ells, sobretot pel que fa a la tarda i la nit del dia 30 de novembre del 2001, que és quan sembla que va desaparèixer la víctima. No quadren els horaris ni les coses que diuen que van fer. Tenen tan mala memòria? I què passa amb el Xavi i el Jaume, també amaguen coses? I l’Ana?

 

Cas Jubany (Capítol 4): Les contradiccions entre la Muntsa i el Santi

Àudio a Catalunya Ràdio  (13/10/2018)

La Muntsa, emmanillada, va dir que ella no en sabia res i que no havia matat l’Helena Jubany. Què dirà el seu nòvio, el Santi?
Si haguéssiu comès un crim amb somnífers, 72 dies després encara els guardaríeu a la tauleta de nit? Dues capses de Noctamid. Una està buida i l’altra per estrenar. Per què la Muntsa Careta tenia Noctamid a la tauleta de nit? Qui li havia receptat? I els llumins amb què van cremar l’Helena Jubany? D’on surten?

 

Cas Jubany (Capítol 5): Un joc que se’n va de les mans? 

Àudio a Catalunya Ràdio   (27/10/2018)

Quina mena de joc pot incloure drogar amb somnífers una noia, que acaba assassinada? Quina mena de rivalitat? Despit per haver estat rebutjat o rebutjada per la dona que vols? El jutge no té clar el mòbil del crim de l’Helena Jubany. De moment, ha enviat a la presó la Muntsa Careta. Considera que va mentir en la seva declaració per amagar que va convèncer l’Helena perquè anés al seu pis del carrer Calvet d’Estrella de Sabadell, on la van drogar amb somnífers i la van llançar des d’un quart pis. Però el jutge té molt clar que la Muntsa no ho va fer sola i busca els coautors o còmplices.

 

Cas Jubany (capítol 6): Qui va matar la bibliotecària de Sentmenat?

Àudio a Catalunya Ràdio  (17/11/2018)

Muntsa Careta, la principal sospitosa de la mort d’Helena Jubany, apareix penjada a la presó el 7 de maig del 2002. A la butxaca dels pantalons hi duia una nota on reiterava la seva innocència i on havia escrit l’enigmàtica frase “Per ser homicida cal ser l’executor d’una mort”. Què passarà ara que s’ha suïcidat Muntsa Careta? Per què només s’empresona la Muntsa i no el Santi, que vivia amb ella? Com és que hi ha tanta controvèrsia amb qui va escriure els anònims? Sembla que tothom té clar que una persona sola no podria haver comès el crim. Qui va matar Helena Jubany? Podrem posar llum a la foscor?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *