L’assassinat de l’Helena

L’Helena Jubany va morir a Sabadell el 2 de desembre de 2001 víctima d’un crim encara per aclarir.

Cronologia de l’assassinat de l’Helena Jubany:

17 setembre 2001:

L’Helena rep a la porta de casa seva, a Sabadell, un escrit anònim acompanyat d’un aliment i d’una beguda adluterada.

L’anònim diu: Helena “sorpresa”. Passàvem per aquí i hem dit: a veure l’Helena què s’explica. Som???? (et farem un truc) [“A menjar-s’ho tot”].

No sabem si l’Helena es pren l’aliment i la beguda.

 

9 d’octubre 2001

L’Helena rep a la porta de casa seva un segon escrit anònim on l’animen a beure un suc de fruita que conté altes dosis d’un potent somnífer.

L’anonim diu: Helena, abans que cap altra cosa esperem que et prenguis això amb el mateix sentit de l’humor que nosaltres. A la tercera et destaparem el misteri

. És força segur que et facis un bon tip de riure.

I amb una segona cal·ligrafia continua dient: Ens agradaria molt tornar a coincidir en una excursió de l’UES [Unió Excursionista de Sabadell] Ja en parlarem! Ara anem a veure si trobem un lloc “bueno bonito i barato” a Sabadell per perfeccionar l’anglès. Ah! Bon profit, no ens facis un lleig, eh?! A la tercera ja ens convidaràs tu, no ho posem en dubte. Petons.

Divendres 30 novembre 2001:

L’Helena és atreta i convocada a anar a un pis al carrer Calvet d’Estrella 48 de Sabadell, i allà es drogada, deixada inconscient i segrestada.

Dissabte 1 desembre 2001:

Interior del pis de Muntsa Careta i Santi Laiglesia, on és retinguda l'Helena contra la seva voluntatL’Helena és mantinguda contra la seva voluntat a la casa de Montserrat Careta i Santi Laiglesia, al carrer Calvet d’Estrella de Sabadell, on se li ha subministrat una gran quantitat de benzodiacepines que l’adormen i la mantenen inconscient.

Muntsa Careta i Santi Laiglesia, la parella que viu al pis on està segrestada l’Helena, se’n van de bon matí a una excursió de la UES, on no estaven inscrits, per tal de tenir una coartada.

 

Diumenge 2 desembre 2001:

L'escala que puja al terrat, just al davant de la porta del pis dels segrestadors.La matinada de dissabte a diumenge, diverses persones pugen l’Helena al terrat de l’edifici de quatre plantes i la precipiten, encara amb vida, cap al pati interior tot provocant-li la mort per defenestració.

Pati interior on és llançada l'Helena Jubany, tot provocant-li la mort per defenestració. El cas continua pendent de resoldre's.

Share