L’associació Helena Jubany

Associació cultural Helena JubanyL’Associació cultural Helena Jubany i Lorente, creada per familiars, amics i companys de l’Helena, vol mantenir encesa la flama del seu record i prendre el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

Amb aquesta finalitat, des de l’any 2008 l’associació ha instituït el Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats. El premi està dotat amb 3.000€ i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara.


ASSOCIA’T

Si vols i pots ajudar-nos a fer sostenible econòmicament l’Associació Helena Jubany per mantenir viu el record de l’Helena, ferste’n sòci/a. Les persones associades aporten una quota de 5€ mensuals, que l’associació cobra pel banc mitjançant un rebut domiciliat de 60€ l’any. Per associar-te omple aquest formulari i ben aviat ens posarem en contacte amb tu per demanar-te el compte corrent on girar els rebuts.
Associa’t a l’Associació Helena Jubany


FINANÇAMENT DE L’ASSOCIACIÓ

L’Associació Helena Jubany es finança amb les quotes de les persones associades i l’Ajuntament de Mataró col·labora en la publicació de l’obra guanyadora del premi mitjançant un conveni amb l’associació. Actualment aquest finançament és insuficient: l’any 2017 hi ha hagut 2.667€ de pèrdues que han estat cobertes amb l’aportació extraordinària d’un dels associats.

Aquests són els comptes de l’any 2017:

INGRESSOS import
Quotes associats 1.940,00€
Aportacions extraordinàries associats 2.667,10€
Conveni Ajuntament de Mataró 2.500,00€
TOTAL Ingressos 7.107,10€
DESPESES import
Dotació X Premi 3.000,00€
Trofeu recordatori del premi 178,90€
Edició llibres obra guanyadora 3.590,49€
Assegurança obligatòria 191,20€
Honoraris gestor models 190 i 347 hisenda 60,00€
Despeses financeres 86,51€
TOTAL Despeses 7.107,10€

L’HELENA JUBANY

Helena Jubany i Lorente (Mataró, 1974 - Sabadell, 2001)Enamorada de la lectura des de l’adolescència, l’Helena Jubany visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, bibliotecària, contacontes… i darrerament esbrossava il·lusionada el camí de la producció pròpia amb relats curts.

Però aquest moment dolç de la seva vida i la seva vocació literària van ser estroncades la matinada del 2 de desembre de 2001, en què fou assassinada, a l’edat de 27 anys. Els qui la van matar, avui encara són al carrer.

Més informació sobre l’Helena i el seu assassinat al web helena.jubany.cat/biografia:
Visita el web biogràfic de l’Helena Jubany


L’OBRA LITERÀRIA DE L’HELENA JUBANY

L’any 2004 l’Associació Helena Jubany va publicar el llibre “Els cristalls de les terres del nord i altres contes”. El llibre és un recull dels contes que l’Helena, a qui encantava explicar històries i escoltar com li n’explicaven, havia escrit i tenia guardats en el seu ordinador. Segurament ella els hauria madurat, els hauria polit, abans de publicar-los. Però, dissortadament, aquella adolescent que als 17 anys volia dedicar-se a l’ofici d’escriure, deu anys després, convertida ja en una jove enamorada de la vida, plena de projectes, plena de futura, va ser assassinada quan tot just encetava la seva aventura literària. Ara, amb aquestes narracions que ens ha deixat, podem reviure emocions, desigs i sentiments compartits amb l’Helena.

Si vols un exemplar del llibre, posa’t en contacte amb nosaltres:

Demana’ns un exemplar del llibre